Policajac spasio teško ozlijeđenog u prometnoj nesreći na putu Kupres - Šujica

Pripadnik Ministarstva unutarnjih poslova Republike Srpske, policajac M. Grahovac iz Banja Luke pravovremeno reagirajući spasio je DŽ. Opardiju iz Velike Kladuše, koji je zadobio teške ozljede u prometnoj nezgodi na magistralnom putu Kupres–Šujica.

Policijski službenik, koji je raspoređen na poslove iz nadležnosti Uprave za osiguranje osoba i objekata, nije se nalazio na dužnosti u vrijeme kada se dogodila prometna nezgoda, 17. studenog u poslijepodnevnim satima.

Policajac je bio slučajni prolaznik kada je DŽ. Opardija vozilom sletio sa puta i tom prilikom zadobio teške tjelesne ozljede. Grahovac mu je na licu mjesta pružio prvu pomoć, a potom obavijestio hitnu pomoć i nadležnu policijsku stanicu o prometnoj nezgodi.

Zahvaljujući adekvatnom reagiranju policijskog službenika, Opardija je pravovremeno medicinski zbrinut u Kliničkom centru u Splitu.

Važnost ovog humanog čina policajca Grahovca je tim veća, imajući u vidu da je riječ o dijelu puta sa malom frekvencijom prometa i smanjenom vidljivošću, te je postojala velika opasnost da ga drugi prolaznici i ne pronađu, rečeno je Srni u MUP-u Srpske.

Pripadnici MUP-a Republike Srpske svakodnevno na terenu pokazuju humanu stranu policijskog posla u različitim situacijama, a ova pohvala je jedna od brojnih koje stižu na adresu MUP-a Republike Srpske.